top of page
  • ירון איילון

כולם בתחתונים


ודאי שמעתם את הטיפ הזה איפשהו, זה שמציע לדמיין את האנשים בקהל כשהם לבושים בתחתונים בלבד. לדעתי זה עשוי להיות מסיח את הדעת ואף מבלבל, אם אתם מבינים את כוונתי.

לעומת זאת - ריכזתי עבורכם מספר טיפים שימושיים וקלים ליישום להפחתת החרדה והחששות בעמידה מול קהל.

​​

לוקיישן, לוקיישן

התוודעו למקום בו אתם עתידים להעביר את ההרצאה או המצגת שלכם. סיירו בו, עימדו במקום בו אתם עומדים לשאת דברים ואף שבו במקום בו יישב הקהל שלכם. זה ייתן לכם מושג על איך תהיה ההרגשה, הן כקהל והן כמרצה, מה שעשוי להחזיר לכם מעט מתחושת השליטה במצב.

קהל, מונאמור

מעורבות של הקהל יכולה לשדרג את טיב הפרזנטציה בצורה משמעותית. חישבו על דרך לשתף את הקהל בסיבה שלשמה התכנסתם, שאלו שאלות, בקשו את דעתם וכדומה.

לחץ = תועלת

רגועים? מצוין. לחוצים? גם טוב. זה מצביע על כך שאכפת לכם מהפרזנטציה או ההרצאה שאתם עומדים להעביר.

מרצה שלא אכפת לו לא יצליח להלהיב את הקהל שלו ולעורר עניין.

ברגע האמת נסו להפוך את הלחץ לאנרגיה מלאת התלהבות והזכירו לעצמכם שאתם לא רק יודעים על מה אתם מדברים אלא שכל מי שיושב שם רוצה שתצליחו ושתעבירו את המסר בצורה הטובה ביותר שאפשר.

ה-מה ולא ה-מי

נסו להתרכז במסר שבאתם להעביר ולא בעצמכם. רמת החרדה שלכם תפחת אם תרכזו את תשומת הלב בקהל ובנושא שאותו אתם מכירים מצוין ולא בעצמכם.

קשה באימונים, קל בקרב

קלישאה, קלישאה אבל עובדת.

גם כשאתם מכירים את החומר, גם כשאתם הכי מקצועיים. חשוב מאוד להתאמן, בקול רם, בעמידה ואם יש מישהו שאתם מרגישים מספיק בנוח להתאמן בנוכחותו, אז נצלו את ההזדמנות להתאמן בפני קהל.

יש עוד טיפים רבים ושיטות מגוונות להפחתת החרדה בדיבור ועמידה מול קהל.

סדנאות והרצאות בנושא - במרחק קליק


bottom of page